Amazing Brain Ouderdomsvergeetachtigheid of dementie? Preventief advies dementie Verbeteren geheugen

Brain games

Niet iedereen is gezegend met een scherp geheugen. Sommige mensen vinden het echter moeilijk om te onthouden, bijvoorbeeld de telefoonnummers en namen van mensen die ze hebben ontmoet. Sommige mensen hebben geen scherp geheugen, zij hebben de neiging om dagelijks veel dingen te vergeten. Dit kan leiden tot een grote overlast voor hun. Om het geheugen zo scherp mogelijk te houden, raden wij jou aan om geheugenspelletjes te spelen. Lees hier meer.

Geheugenspelletjes voor verbetering van het geheugen

Uit dergelijk onderzoek blijkt dat brein spelletjes niet helpen om slimmer te worden, maar wel om het geheugen te verbeteren in diverse opzichten. Het geheugen om een persoon te begrijpen, om dingen op te slaan en om informatie indien nodig te herinneren. Dit soort spelletjes stimuleert het geheugen om deze te verbeteren in elk opzicht. Op deze manier kun je je geheugen optimaal testen en trainen. Wil jij jouw geheugen dus zo fit mogelijk houden, dan is het zeker aan te raden om geheugenspellen regelmatig te spelen.

Vele soorten geheugenspellen: hersentrainers

Een geheugenspel is leuk en leerzaam. Dit zorgt ervoor dat je hersenen zo optimaal kunnen functioneren en het alles onthoud. Geheugenspelletjes zijn er in vele soorten en maten. Deze spellen zijn echte hersentrainers: ze trainen je hersenen. Games die ontworpen zijn door wetenschappers kunnen zeer voordelig zijn om het geheugen te verbeteren. Wie actief bezig is, zowel met de hersenen als met het lichaam, voelt zich uiteindelijk beter en heeft minder klachten met betrekking tot geheugenverlies.

Artikelen

Brain waves

Dit spelletje gaat aan de slag met 7 verschillende zaken die met het brein te maken hebben. Zo worden onder andere nauwkeurigheid, snelheid, multitasken en het geheugen gemeten. Er zijn verschillende spelletjes. Zo dien je bij nauwkeurigheid het midden van een bepaald figuur aan te klikken. Bij snelheid klik je de gehighlighte letter aan op h

Lees meer...

Amazing Brain

In dit spelletje is het van belang om alle vier de pijlers van het brein goed te gebruiken. Je begint met logica: Het is de bedoeling dat je twee figuren als het ware optelt, ofwel over elkaar heen legt, en je moet dan het uiteindelijke figuur uitkiezen. Daarna begin je met memory. Je krijgt een paar kaarten te zien en deze dien je te onthoud

Lees meer...