Preventief advies dementie Brain waves Amazing Brain Ouderdomsvergeetachtigheid of dementie?

Gezonde voeding

Het geheugen is dagelijks voor de mens erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je genoeg gezonde voeding binnen krijgt om zo optimaal te kunnen functioneren. We hebben tenslotte ons brein hard nodig. Daarnaast is gezonde voeding ook heel erg goed voor de rest van je lichaam. Het is dus zeker geen slecht idee om je voedingspatroon te bekijken en wellicht iets aan te passen, zowel voor je geheugen als voor je algehele gezondheid.

3 voedingstips voor geheugenverbetering

Met de juiste voeding kunnen we ons geheugen op peil houden of zelfs verbeteren, aangezien het gemakkelijk wordt om te herinneren. Je hersenen blijven in optimale conditie met de juiste voeding. Hieronder volgen de die belangrijke tips met betrekking op gezonde voeding om je geheugen te verbeteren.

  • Het eten van vis erg belangrijk, omdat vis veel proteïne bevat en veel soorten die rijk zijn aan omgea-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn goed voor de ontwikkeling van het brein. Voor een gezond denkvermogen kun je het beste 2 porties vis per week eten. Eet bijvoorbeeld makreel, haring of zalm.
  • Maar naast het eten van vis is het drinken van water ook van belang. Want als je te weinig water dringt kun je vrij snel hoofdpijn krijgen. Het tekort van vocht is een teken dat je hersenen vocht te kort hebben. Door voldoende water te drinken houd je de vochtbalans op peil en daarmee verbeter je het vermogen om goed na te kunnen denken.
  • De laatste tip die we je meegeven is het gebruik van avocado's, chocola en bosbessen. Dit voedsel is erg belangrijk. Zo zit pure chocolade vol met antioxidanten en chocola bevat cafeïne. Een avocado verlaagt het cholesterol en beperkt het risico van opstapeling in de aders. Bosbessen beschermt het geheugen tegen stress en ziekten zoals Alzheimer en dementie.

Conclusie

Wanneer we de juiste voeding op tijd binnen krijgen kunnen we ons IQ verbeteren. Uiteraard zullen we niet gelijk de nieuwe Einstein worden, maar door middel van de juiste voeding is het wel mogelijk om alles eruit te halen wat erin zit.