Brain waves Gezonde voeding Ouderdomsvergeetachtigheid of dementie? Amazing Brain

Preventief advies dementie

Dementie is een ziekte die steeds vaker voorkomt in de maatschappij. Dit is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk als er rekening wordt gehouden met het feit dat dementie vooral de ouderen van de maatschappij raakt en de vergrijzing een steeds grotere rol gaat spelen. Op dit moment komt dementie bij 1 op de 5 mensen voor. Dit betekent dat de kans 20% is dat iemand het krijgt. Daarnaast is dementie de nummer 4 doodsoorzaak van mensen boven de 60. Het is dus belangrijk dat deze ziekte zo goed mogelijk voorkomen wordt. Dit kan met behulp van een aantal tips.

Algemene adviezen

Zodra er dementie bij je is geconstateerd, is het onmogelijk om hiervan te genezen. Het enige dat je op dat moment kunt proberen is om naar een manier te zoeken om de ziekte zo lang mogelijk uit te rekken. Het is daarom veel belangrijker om deze ziekte preventief te voorkomen. Hierbij is het belangrijk om met een aantal situaties rekening te houden. Zo is het slim om zoveel mogelijk aluminium en amalgaanvullingen met kwik te vermijden. Daarnaast is het verstandig om te stoppen met roken en zo lang mogelijk fysiek en geestelijk actief te blijven.

Voedingsadviezen

Ook het voedsel dat je binnenkrijgt kan een belangrijke invloed zijn op het voorkomen van bepaalde ziektes, zo ook bij dementie. Zo is het bijvoorbeeld af te raden om verwerkte voedingsmiddelen en junkfood die additieven bevatten te eten. Daarnaast kunnen alle voedingsmiddelen met aluminiumverbindingen, alle storende transvetten en alle mineraal- en vitaminerovers, zoals suiker de werking van dementie verhogen. Wat wel goed is om te eten is zijn omega-3-vetzuren, voldoende vezels die zorgen voor de ontgifting van de dikke darm en het volgen van een natuurlijk basisdieet.