Gezonde voeding Brain waves Preventief advies dementie Amazing Brain

Verbeteren geheugen

Zodra jij je hersenen fit wilt houden, is het belangrijk dat je de volgende tips eens goed doorleest. Het is bewezen dat deze tips helpen voor het verbeteren van je geheugeninspanning. Spelletjes, beweging en bepaalde voeding traint je hersenen. Een gezonde leefstijl met oog voor gezonde voeding, diverse geheugenspelletjes van het sociaal netwerk en voldoende beweging blijken gunstig te zijn voor het behoud van de cognitieve hersenfunctie.

Je geheugen en sporten

Lichaamsbeweging is boven alles een manier om je brein in conditie te brengen en houden. Beweging werkt dus ook voor je geheugen en het verbeteren hiervan. Door regelmatig te sporten kunnen we geheugenproblemen verminderen en worden we minder gestrest. Sport zoals zwemmen, fitness en . Dit verbetert onze stemming, dus zodoende neemt ons concentratievermogen toe. Beweging verbetert je leervermogen en brein, en blijkt aangenaam bij psychische klachten zoals stress, depressiviteit en verslaving. De redenen waarom je dus zou gaan sporten staan hieronder voor jou opgesomd. Door slechts twee keer per week aan beweging te gaan doen halveert de risico op dementie. Door te gaan sporten wordt je reactievermogen steeds beter.  En last but not least: een fysieke training verbetert het geheugen.

Een energiek brein door spelletjes

Actieve hersenen blijven langer scherp. Dit verhoogt dus jouw geheugeninspanning. Door het spelen van breinspelletjes kun je jouw geheugen verhogen, je concentratie zal verbeterd worden en je hersenen zullen effectiever te werk gaan. Spellen zoals Memory, Sudoku en Ik ga op reis en neem mee zijn aanraders op het gebied van het brein scherp houden en het verbeteren hiervan. Dit is slechts een greep uit het aanbod breinspellen. Ook kunnen nieuwe spellen ervoor zorgen dat je eerder dingen gaat onthouden. Het leren spelen van een nieuw spel heeft een positieve werking op de hersenen, omdat je dan iets nieuws leert.